
Granolaa ja maitorahkaa
Granolassa on kuidukasta hiilihydraattia ja terveellisiä siemeniä sekä pähkinää. Kun se tarjoillaan maitorahkan ja marjojen kera, ravintoainekoostumus on kohdillaan.
Ainekset
Granola
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl pellavansiemenrouhetta
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl rypsi- tai kookosöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 dl pähkinöitä rouhittuina
Tarjoiluun
- 8 dl maitorahkaa
- 2 dl kotimaisia pakastemarjoja sulatettuina
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kaura- ja kookos-hiutaleet, pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet, öljy ja hunaja.
2. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda sitä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Kääntele aineksia kerran paahtamisen aikana paistinlastalla.
3. Ota granola uunista ja sekoita joukkoon pähkinärouhe. Jäähdytä. Säilytä granola ilmatiiviissä astiassa.
4. Lusikoi aamiaiskulhoihin maitorahkaa ja lisää päälle granolaa sekä marjoja.
Katso myös:
Mustikka-saksanpähkinägranola, Ruoka.fi
Karpalo-granolaruudut, Ruoka.fi
Ruis-muromysli, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous