Reseptit

Grillattua, basilikalla maustettua haukea

Tomaattisalaatti ja uusia perunoita. Siinä loistavat kaverit grillatulle hauelle.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n.300 g) nahaton haukifilee (tai kuhaa tai siikaa)
  • 10-12 basilikanlehteä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • foliota

Valmistusohje

Tarjoile grillattua, basilikalla maustettua haukea uusien perunoiden ja tomaattisalaatin kanssa.

Ota foliosta arkki, joka on haukifileetä noin 20 cm pidempi, taita se kahtia ja voitele puolet sisäpuolesta ohuelti oliiviöljyllä. Mausta kala suolalla ja mustapippurirouheella ja nosta se voidellun kohdan päälle foliolle. Leikkaa basilikanlehdet ohuiksi suikaleiksi. Voitele kalafileen pinta
reilusti oliiviöljyllä, pane basilikansuikaleet fileen päälle ja saumaa folio ohuilla taitoksilla niin, että sinne jää ilmalle tilaa pullistaa paketti ja muodostaa sisään höyryä.

Nosta foliopaketti keskikuuman grillin päälle. Kun paketti pullistuu, niin anna kypsyä n. 3 minuuttia. Nosta tarjolle ja avaa folio saksilla tai terävän veitsen kärjellä, muista annostella ihana pakettiin syntynyt liemi.

X