Grillattuja vihreitä kasviksia ja valkosipulikastiketta
Grillatut vihreät kasvikset tarjotaan valkosipulikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 200 g broccoliinia
- 1 iso romaine- tai cosmopolitansalaatti
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 2 kypsää avokadoa
kastike
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 1/2 dl pehmeää tofua
- 1 dl öljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat ja broccolinit. Leikkaa parsojen tyvestä 3-4 cm pitkä puiseva pala pois. Siisti myös broccolinit. Poista salaatista huonot uloimmat lehdet. Leikkaa salaatti lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät kiinni toisissaan. Puolita avokadot ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi.
3. Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon öljy sekä ripaus suolaa.
4. Lado parsat ja broccolinit grilliin ja grillaa muutama minuutti niin, että niissä vielä säilyy napakka rakenne. Lisää salaatti- ja avokadolohkot grilliin noin minuutiksi. Kääntele välillä.
5. Nostele kasvikset lautasille tai vadille. Lusikoi päälle kastiketta.
Kasvikset sopivat grilliin:
Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti
Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous