grillatut vihreät kasvikset ja valkosipulukastike
Myös avokadoa voi grillata.
Reseptit

Grillattuja vihreitä kasviksia ja valkosipulikastiketta

Grillatut vihreät kasvikset tarjotaan valkosipulikastikkeen kanssa.
Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 200 g broccoliinia
  • 1 iso romaine- tai cosmopolitansalaatti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 2 kypsää avokadoa

kastike

  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl pehmeää tofua
  • 1 dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat ja broccolinit. Leikkaa parsojen tyvestä 3-4 cm pitkä puiseva pala pois. Siisti myös broccolinit. Poista salaatista huonot uloimmat lehdet. Leikkaa salaatti lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät kiinni toisissaan. Puolita avokadot ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi.

3. Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon öljy sekä ripaus suolaa.

4. Lado parsat ja broccolinit grilliin ja grillaa muutama minuutti niin, että niissä vielä säilyy napakka rakenne. Lisää salaatti- ja avokadolohkot grilliin noin minuutiksi. Kääntele välillä.

5. Nostele kasvikset lautasille tai vadille. Lusikoi päälle kastiketta.

Kasvikset sopivat grilliin:

Grillattu_peruna_halloumisalaatti

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti

grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

Salaatti_grillatuista_kasviksista

Salaatti grillatuista kasviksista

Kotiliesi.fi: Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

X