Reseptit

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

29.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

200 g lehtikaalia
2 rkl sitruunanmehua
6 kokonaista tuoretta kypsentämätöntä maissia
1 dl tiiviisti paineltua basilikaa
1 dl tiiviisti paineltua korianteria
1 vihreä chili
100 g fetaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Tässä Kira Åkerström-Kekkosen salaatissa yhdistyy kirpeys, makeus ja suolaisuus. Täydellistä!

1. Poista lehtikaalista kova keskikanta ja hienonna lehdet. Laita isoon kulhoon ja hiero lehtiin sitruunanmehu ja ripaus suolaa. Laita jääkaappiin odottamaan.

2. Grillaa maissit kypsiksi ja leikkaa maissinjyvät veitsen avulla lehtikaalin joukkoon. Hienonna yrtit. Poista chilistä siemenet ja hienonna.

3. Murusta feta salaattiin ja sekoita mukaan yrtit, chili ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
Tulinen romesco-kastike grilliruoille
S’mores-keksit marjahillokkeella
Raikkaat yrttiribsit
Grillattu punakaali-tahinislaw
Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia, Ruoka.fi

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi, Ruoka.fi

Lehtikaali-caesarsalaatti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *