grillattu maissi ja korianteri-limettivoi
Loppukesästä on kotimaisen maissin aika. Kokeile sitä grillattuna maustevoin kanssa, salaateissa tai pannareiksi pyöräytettynä.
Reseptit

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi

Kotimainen maissi maistuu tuoreena tai perinteisesti valmistettuna keittäen tai grillaten. Eksoottinen maustevoi korianterista ja limetistä antaa uuden makukokemuksen.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi:

  • 4-8 tuoretta maissia
  • 125 g voita
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 rkl limettimehua

Valmistusohje

1. Valmista ensin maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon limettiraaste, hienonnettu korianteri ja limettimehu. Muotoile voista pötkö leivinpaperipalan välissä. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.

2. Aseta maissit suojuslehtien kanssa grilliin. Kypsennä useasti käännellen 15–20 minuuttia, kunnes suojuslehdet ovat hiiltyneet. Poista suojuslehdet ja kanta ja tarjoile maustevoin kera.

X