Reseptit

Raikkaat yrttiribsit

1.7.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kira Åkerström-Kekkosen reseptin mehevät ribsit yllättävät ihanan raikkaalla yrttihunnulla. Valmista yrttitahnaa tupla-annos ja dippaa valmiita ribsejä kastikkeeseen.

Ainekset

2 kg possun baby back -ribsejä (porsaan kylkirivi)
1.5 rkl suolaa

Yrttitahna

1 1/2 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa varsineen
1 dl tiiviisti paineltua timjamia varsineen
1 1/2 dl tiiviisti paineltua oreganoa varsineen
1 vihreä chili (siemenkota poistettu)
4 valkosipulinkynttä
1 1/2 sitruunan kuoret (säikeiksi kuorijalla kuorittu)
2 rkl punaviinietikkaa
3/4 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Aloita suolaamalla ribsit tasaisesti molemmin puolin. Laita yritit, chili, valkosipu-linkynnet, sitruunankuoret, etikka ja oliiviöljy monitoimikoneeseen ja aja tahnaksi. Voit myös sekoittaa ainekset tehosekoitti-messa tai sauvasekoittimen avulla. Hiero yrttitahna ribseihin. Kääri lihat tiiviisti folioon kahteen kertaan ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa tai vähintään pari tuntia viileässä huoneenlämmössä.

2. Ota foliopaketit jääkaapista huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Laita ne uunivuokaan (lihaisa puoli alaspäin kään-nettynä) ja kypsennä ribsejä uunissa noin 3 tuntia 150 asteessa, kunnes liha irtoaa luusta helposti.

3. Anna jäähtyä (tai grillaa välittömästi) ja säilytä jääkaapissa. Grillaa ribseille hieno pinta juuri ennen tarjoilua tai viimeistele ribsit grillivastuksen alla uunissa. Tarjoile sormisuolan ja sitruunanmehun kanssa.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
T
ulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Paahdetut ribsit, Ruoka.fi

Kiinalaistyyppiset grilliribsit, Ruoka.fi

Grilliribsit, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *