kiinalaistyyliset ribsit
Reseptit

Kiinalaistyyppiset grilliribsit

Ainakin kerran kesässä on pakko tehdä ribsejä. Kiinalaistyyppisten ribsien grillauskastikkeen pohjana on hoisin-kastike. Mausteena on tähtianista ja kirpeyttä antaa viinietikka.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 kg possun kylkiriviä

Grillauskastike:

  • 1 dl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tähtianista
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pane kylkirivit ritilän päälle uunipellille, mausta suolalla ja kaada pannulle sen verran vettä, että se yltää ritilän korkeudelle. Peitä uunipelti tiiviisti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä kylkeä 2–3 tuntia 150-asteisessa uunissa.

2. Kiehauta kastikeainekset ja anna jäähtyä. Sivele kylkirivit kastikkeella ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

3. Ripauta lihan pinnalle vähän sormisuolaa. Leikkaa rivit paloiksi ja tarjoa kasvisten kanssa.

X