Reseptit

Kiinalaistyyppiset grilliribsit

Ainakin kerran kesässä on pakko tehdä ribsejä. Kiinalaistyyppisten ribsien grillauskastikkeen pohjana on hoisin-kastike. Mausteena on tähtianista ja kirpeyttä antaa viinietikka.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kiinalaistyyppiset grilliribsit

  • 1 1/2 kg possun kylkiriviä

Grillauskastike:

  • 1 dl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tähtianista
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Kiinalaistyyppiset grilliribsit tehdään näin:

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pane kylkirivit ritilän päälle uunipellille, mausta ribsit suolalla ja kaada pannulle sen verran vettä, että se yltää ritilän korkeudelle. Peitä uunipelti tiiviisti kaksinkertaisella foliolla, jolloin kylkirivi muhii uunissa meheväksi. Kypsennä kylkeä 2–3 tuntia 150-asteisessa uunissa.

2. Kiehauta kastikeainekset ja anna jäähtyä. Sivele porsaan kylkirivit kastikkeella ja grillaa ribsit kohtalaisella lämmöllä, kunnes pinta ruskistuu kauniisti ja saat lihaan herkullisen paahteisen maun.

3. Ripauta grillattujen ribsien  pinnalle vähän sormisuolaa. Leikkaa rivit paloiksi ja tarjoa kiinalaistyyppiset grilliribsit paahdettujen kasvisten kanssa.

Lue myös: Mehevät ribsit grillissä – näin onnistut takuuvarmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille

X