Kiinalaistyyppiset grilliribsit
Ainakin kerran kesässä on pakko tehdä ribsejä. Kiinalaistyyppisten ribsien grillauskastikkeen pohjana on hoisin-kastike. Mausteena on tähtianista ja kirpeyttä antaa viinietikka.
Ainekset
Kiinalaistyyppiset grilliribsit
- 1 1/2 kg possun kylkiriviä
Grillauskastike:
- 1 dl hoisin-kastiketta
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2 tähtianista
- mustapippuria
- sormisuolaa
Valmistusohje
Kiinalaistyyppiset grilliribsit tehdään näin:
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pane kylkirivit ritilän päälle uunipellille, mausta ribsit suolalla ja kaada pannulle sen verran vettä, että se yltää ritilän korkeudelle. Peitä uunipelti tiiviisti kaksinkertaisella foliolla, jolloin kylkirivi muhii uunissa meheväksi. Kypsennä kylkeä 2–3 tuntia 150-asteisessa uunissa.
2. Kiehauta kastikeainekset ja anna jäähtyä. Sivele porsaan kylkirivit kastikkeella ja grillaa ribsit kohtalaisella lämmöllä, kunnes pinta ruskistuu kauniisti ja saat lihaan herkullisen paahteisen maun.
3. Ripauta grillattujen ribsien pinnalle vähän sormisuolaa. Leikkaa rivit paloiksi ja tarjoa kiinalaistyyppiset grilliribsit paahdettujen kasvisten kanssa.
Lue myös: Mehevät ribsit grillissä – näin onnistut takuuvarmasti
Katso myös Kotiliesi.fi: Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous