Reseptit

Paahdetut ribsit

2.7.2014 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kypsennä mausteliemestä makunsa saavat ribsit ensin uunissa ja loihdi niihin tulen maku grillissä. Tarjoa bataattiveneiden ja raikkaiden kurkkutikkujen kanssa.

Ainekset

1½ kg ribsejä eli possun kylkiriviä

Mausteliemi:

2 dl chiliketsuppia
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl hienonnettua valkosipulia
1 dl soijaa
3 rkl öljyä
½ dl sitruunamehua
1 dl vettä
3 rkl fariinisokeria
chilirouhetta maun mukaan
mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä kaksinkertainen alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 3 tuntia 160-asteisessa uunissa. Poista folio viimeiseksi puoleksi tunniksi. Lisää pannulle vähän vettä tarvittaessa.

2. Sivele kokonaiset kylkirivit tai valmiiksi sormipaloiksi leikatut ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä.

Kuva: Colourbox