Reseptit

Paahdetut ribsit

Kypsennä mausteliemestä makunsa saavat ribsit ensin uunissa ja loihdi niihin tulen maku grillissä. Tarjoa bataattiveneiden ja raikkaiden kurkkutikkujen kanssa.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1½ kg ribsejä eli possun kylkiriviä

Mausteliemi:

  • 2 dl chiliketsuppia
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl hienonnettua valkosipulia
  • 1 dl soijaa
  • 3 rkl öljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • chilirouhetta maun mukaan
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä kaksinkertainen alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 3 tuntia 160-asteisessa uunissa. Poista folio viimeiseksi puoleksi tunniksi. Lisää pannulle vähän vettä tarvittaessa.

2. Sivele kokonaiset kylkirivit tai valmiiksi sormipaloiksi leikatut ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä.

Kuva: Colourbox

X