Paahdetut ribsit
Kypsennä mausteliemestä makunsa saavat ribsit ensin uunissa ja loihdi niihin tulen maku grillissä. Tarjoa bataattiveneiden ja raikkaiden kurkkutikkujen kanssa.
Ainekset
- 1½ kg ribsejä eli possun kylkiriviä
Mausteliemi:
- 2 dl chiliketsuppia
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl hienonnettua valkosipulia
- 1 dl soijaa
- 3 rkl öljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 dl vettä
- 3 rkl fariinisokeria
- chilirouhetta maun mukaan
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä kaksinkertainen alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 3 tuntia 160-asteisessa uunissa. Poista folio viimeiseksi puoleksi tunniksi. Lisää pannulle vähän vettä tarvittaessa.
2. Sivele kokonaiset kylkirivit tai valmiiksi sormipaloiksi leikatut ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä.
Kuva: Colourbox
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous