Reseptit

Grillatut karitsankyljykset

Grillatuista karitsankyljyksistä tulee todella maukkaita, kun niiden antaa marinoitua kunnolla ennen kypsentämistä.

Teksti:
Kari Kallonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • karitsan kyljysrivejä
  • rypsiöljyä
  • valkosipulia siivutettuna
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • suolaa

Valmistusohje

 

Pippuroi kyljysrivien pinnat. Laita kyljysrivit tukevaan muovipussiin ja joukkoon viipaloituja valkosipulin kynsiä sekä tuoreita timjamin oksia. Kaada pussiin lopuksi öljyä ja sulje pussin suu. Marinoi karitsaa 1-2 vrk ennen grillausta muutaman kerran pussia käännellen.

Grillatessa nosta kyljysrivit pussista, valuta ylimääräinen öljy pinnalta ja aseta grilliin fileepuoli alaspäin, lisää suolaa. Käännä kyljysrivit ja suolaa myös fileepuoli.

Nosta karitsat grillistä kun ovat halutun kypsyisiä (medium = fileen sisälämpötila +59 astetta). Leikkaa grillatut kyljysrivit kyljyksiksi jokaisen kylkiluun välistä ja aseta tarjolle.

X