
Grillatut varhaiskaalivartaat ja sitruunainen tahinikastike
Varhaiskaalivartaat on maukas lisuke grilliruoalle. Varhaiskaalipalat pujotellaan varrastikkuihin, joten ne pysyvät hyvin kasassa tippumatta grilliin. Vartaat voidellaan grillaamisen aikana mausteöljyllä. Täyteläisen kirpeä kastike sekoitetaan tahinista eli seesaminsiementahnasta ja sitruunasta.
Ainekset
Grillatut varhaiskaalivartaat
- 600 g varhaiskaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl ras el hanout -maustesekoitusta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi
- n. 8 varrastikkua
Sitruunainen tahinikastike
- 1 dl tahinia
- 3 rkl sitruunamehua
- 5 rkl vettä
- 2 tl sokeria
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Grillatut varhaiskaalivartaat ja sitruunainen tahinikastike tehdään helposti näin:
1. Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet, leikkaa kaali puoliksi, poista kanta, leikkaa puolikkaat 2–3 lohkoksi, viipaloi lohkot ja pujottele varrastikkuihin. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne ensin vedessä.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipuli ja ras el hanout kulhossa.
3. Grillaa varhaiskaalivartaat mausteöljyllä valellen noin 10 minuuttia välillä käännellen.
4. Mittaa tahinikastikkeen ainekset korkeaan kulhoon. Soseuta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella chilijauhetta ja suolaa.
5. Tarjoile varhaiskaalivartaiden kanssa sitruunaista tahinikastiketta.
Katso myös: Grillattua varhaiskaalia ja chiliöljyä
Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous