grillatut varhaiskaalivartaat
Reseptit

Grillatut varhaiskaalivartaat ja sitruunainen tahinikastike

Varhaiskaalivartaat on maukas lisuke grilliruoalle. Varhaiskaalipalat pujotellaan varrastikkuihin, joten ne pysyvät hyvin kasassa tippumatta grilliin. Vartaat voidellaan grillaamisen aikana mausteöljyllä. Täyteläisen kirpeä kastike sekoi­tetaan tahinista eli seesaminsie­mentahnasta ja sitruunasta.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut varhaiskaalivartaat

  • 600 g varhaiskaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl ras el hanout -maustesekoitusta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • n. 8 varrastikkua

Sitruunainen tahinikastike

  • 1 dl tahinia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 5 rkl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Grillatut varhaiskaalivartaat ja sitruunainen tahinikastike tehdään helposti näin:

1. Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet, leikkaa kaali puoliksi, poista kanta, leikkaa puolikkaat 2–3 lohkoksi, viipaloi lohkot ja pujottele varrastikkuihin. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne ensin vedessä.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipuli ja ras el hanout kulhossa.

3. Grillaa varhaiskaalivartaat mausteöljyllä valellen noin 10 minuuttia välillä käännellen.

4. Mittaa tahinikastikkeen ainekset korkeaan kulhoon. Soseuta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella chilijauhetta ja suolaa.

5. Tarjoile varhaiskaalivartaiden kanssa sitruunaista tahinikastiketta.

Katso myös: Grillattua varhaiskaalia ja chiliöljyä

Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X