Grillattua varhaiskaalia ja chiliöljyä
Grillattu varhaiskaali on aivan ihana kesäherkku. Lämmön ansiosta kaali kesyyntyy makeaksi ja pehmeäksi ja chiliöljy tuo mukaan sopivasti potkua.
Ainekset
Grillattu varhaiskaali:
- 1 varhaiskaali
Chiliöljy:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl punaviinietikka
- 1/2-1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, 8 kpl.
2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon etikka, chili, valkosipuli, hunaja, suola ja mustapippuri. Tarkista kastikkeen maku.
3. Laita kaalilohkot vuokaan ja valuta päälle puolet kastikkeesta.Kääntele niin, että lohkot maustuvat kauttaaltaan.
4. Grillaa tasoparilalla välillä käännellen niin, että lohkot saavat väriä ja pehmenevät.
5. Nosta lohkot vuokaan tai vadille ja valuta päälle loppukastike. Viimeistele ruohosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous