Reseptit

Grillattua varhaiskaalia ja chiliöljyä

Grillattu varhaiskaali on aivan ihana kesäherkku. Lämmön ansiosta kaali kesyyntyy makeaksi ja pehmeäksi ja chiliöljy tuo mukaan sopivasti potkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu varhaiskaali:

  • 1 varhaiskaali

Chiliöljy:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikka
  • 1/2-1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, 8 kpl.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon etikka, chili, valkosipuli, hunaja, suola ja mustapippuri. Tarkista kastikkeen maku.

3. Laita kaalilohkot vuokaan ja valuta päälle puolet kastikkeesta.Kääntele niin, että lohkot maustuvat kauttaaltaan.

4. Grillaa tasoparilalla välillä käännellen niin, että lohkot saavat väriä ja pehmenevät.

5. Nosta lohkot vuokaan tai vadille ja valuta päälle loppukastike. Viimeistele ruohosipulilla.

X