Reseptit

Grillikasvis-fetasalaatti

Runsas grillikasvis-fetasalaatti riittää hyvin kokonaiseksi ateriaksi neljälle. Tarjoa salaatin kanssa grillissä paahdettua leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillikasvis-fetsalaatti

  • 4 nippuporkkanaa
  • 4 varsiparsakaalia
  • 1 paprika
  • 1/2 munakoiso
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 varhaiskaali
  • 1/2 dl manteleita
  • 200 g fetajuustoa
  • basilikan lehtiä

Kastike

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Grillikasvis-fetasalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori ja puolita porkkanat pitkittäin. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja viipaleet 2–4 palaksi. Kaada öljy isoon kulhoon ja kääntele kasvikset öljyssä. Grillaa kasviksia parissa erässä kohtalaisella lämmöllä.

2. Sekoita kastike. Suikaloi kaali ja laita tarjoiluvadille. Lisää päälle grillatut kasvikset, murennettu feta ja mantelit. Valuta päälle kastike. Viimeistele grillikasvis-fetasalaatti basilikalla.

Katso myös: Grillattu feta: salaatteihin, lisäkkeeksi tai herkutteluun sellaisenaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset

X