
Grillikasvis-fetasalaatti
Runsas grillikasvis-fetasalaatti riittää hyvin kokonaiseksi ateriaksi neljälle. Tarjoa salaatin kanssa grillissä paahdettua leipää.
Ainekset
Grillikasvis-fetsalaatti
- 4 nippuporkkanaa
- 4 varsiparsakaalia
- 1 paprika
- 1/2 munakoiso
- 2 rkl öljyä
- 1/2 varhaiskaali
- 1/2 dl manteleita
- 200 g fetajuustoa
- basilikan lehtiä
Kastike
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Grillikasvis-fetasalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori ja puolita porkkanat pitkittäin. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja viipaleet 2–4 palaksi. Kaada öljy isoon kulhoon ja kääntele kasvikset öljyssä. Grillaa kasviksia parissa erässä kohtalaisella lämmöllä.
2. Sekoita kastike. Suikaloi kaali ja laita tarjoiluvadille. Lisää päälle grillatut kasvikset, murennettu feta ja mantelit. Valuta päälle kastike. Viimeistele grillikasvis-fetasalaatti basilikalla.
Katso myös: Grillattu feta: salaatteihin, lisäkkeeksi tai herkutteluun sellaisenaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous