Reseptit

Hapankaalipiirakka

Hapankaalipiirakka leivotaan galetten tapaan ilman vuokaan ronskisti uuninpellillä. Täytteessä maistuu upeasti timjami ja smetana. Halutessasi voit lisätä täytteen pinnalle myös juustoraastetta ennen piirakoiden paistamista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapankaalipiirakka, taikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruis- tai kaurajauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 1 iso sipuli
  • 400 g hapankaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 1/2 rkl siirappia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl smetanaa

Valmistusohje

Hapankaalipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ruskeaksi. Lisää hapankaali pannulle ja paista silloin tällöin sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää balsamico, siirappi, mausteet ja smetana. Kuumenna edelleen, kunnes neste on haihtunut kokonaan. Täyte saa olla mahdollisimman kuivaa.

3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli jauhotetulla alustalla taikinapalat ohuiksi (n. 18 cm) pohjiksi. Laita pohjat kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Levitä päälle täyte. Jätä reilun sentin verran reunoista ilman täytettä. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä sormin nipistelemällä.

4. Kypsennä piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit laitaa pellit yhtä aikaa uuniin, jos käytät kiertoilmauunia. Vaihda peltien paikkaa kypsennyksen puolivälissä.

Katso myös: Kaalipiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalipiirakka

X