härkäpapu-kasvispaistos
Reseptit

Härkäpapu-kasvispaistos

Härkäpapu-kasvispaistos pitää nälän pitkään loitolla. Kookosmaito ja parmesaanijuusto tekevät koostumuksesta takuulla mehevän.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkäpapu-kasvispaistos:

  • 1 iso munakoiso
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 iso paprika
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 3 tomaattia
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Härkäpapu-kasvispaistos tehdään helposti näin:

1. Huuhdo munakoiso ja viipaloi se yhden sentin viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Nosta kasvikset uunipellille ja mausta öljyllä sekä rosmariinilla. Kypsennä noin 20 minuuttia.

2. Huuhtele ja paloittele paprika. Kuullota öljyssä paprika, lisää mausteet, härkäpapu, huuhdellut linssit, tomaattimurska, vesi ja kookosmaito. Kiehauta ja tarkista maku.

3. Laita papumuhennos voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisojen kanssa. Puolita tomaatit ja laita vuokaan. Ripottele päälle parmesaani ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Katso myös: Paahdettu kasvis-härkäpapupelti

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu – supertrendikäs proteiinipommi

X