
Härkiswokki
Härkiswokki valmistuu nopeasti valmiiksi maustetuista härkäpapusuikaleista, kasviksista ja nuudeleista.
Ainekset
Härkiswokki
- 250 g maustettuja härkäpapusuikaleita (sitruuna tai chili)
- 1 pkt (250 g) varsiparsakaalia
- 2 porkkanaa
- 1/2 punaista paprikaa
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
Kastike
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limetin mehu
- (1/2 tl chilirouhetta)
- 1/2 ruukku korianteria
Lisäksi
- täysjyväriisiä tai -nuudeleita
Valmistusohje
Härkiswokki tehdään helposti näin:
1. Paloittele parsakaalit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne suikaleiksi. Suikaloi paprika ja sipuli. Sekoita kastikeainekset keskenään.
2. Kuumenna vokki keskilämmöllä. Lisää 1 rkl öljyä ja härkäpapusuikaleet. Paista sekoitellen noin 3 minuuttia. Siirrä suikaleet pois pannulta.
3. Lisää vokkiin 1 rkl öljyä, kuumenna pannu kunnolla ja paista kasviksia sekoitellen, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
4. Lisää härkäpapusuikaleet kasvisten joukkoon, kaada päälle kastike. Kuumenna ruokaa samalla sekoitellen 1–2 minuuttia. Viimeistele härkiswokki korianterilla. Tarjoa joko täysjyvänuudeleiden tai riisin kanssa.
Katso myös: Nuudeliwokki lehtikaalilla
Katso myös Kotiliesi.fi: Maapähkinäwokki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous