Reseptit

Härkiswokki

Härkiswokki valmistuu nopeasti valmiiksi maustetuista härkäpapusuikaleista, kasviksista ja nuudeleista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkiswokki

  • 250 g maustettuja härkäpapusuikaleita (sitruuna tai chili)
  • 1 pkt (250 g) varsiparsakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä

Kastike

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limetin mehu
  • (1/2 tl chilirouhetta)
  • 1/2 ruukku korianteria

Lisäksi

  • täysjyväriisiä tai -nuudeleita

Valmistusohje

Härkiswokki tehdään helposti näin:

1. Paloittele parsakaalit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne suikaleiksi. Suikaloi paprika ja sipuli. Sekoita kastikeainekset keskenään.

2. Kuumenna vokki keskilämmöllä. Lisää 1 rkl öljyä ja härkäpapusuikaleet. Paista sekoitellen noin 3 minuuttia. Siirrä suikaleet pois pannulta.

3. Lisää vokkiin 1 rkl öljyä, kuumenna pannu kunnolla ja paista kasviksia sekoitellen, kunnes ne ovat napakan kypsiä. 

4. Lisää härkäpapusuikaleet kasvisten joukkoon, kaada päälle kastike. Kuumenna ruokaa samalla sekoitellen 1–2 minuuttia. Viimeistele härkiswokki korianterilla. Tarjoa joko täysjyvänuudeleiden tai riisin kanssa.

Katso myös: Nuudeliwokki lehtikaalilla

Katso myös Kotiliesi.fi: Maapähkinäwokki

X