Reseptit

Helmipuuro

Helmi­puuro muistuttaa paljon riisipuuroa. Puuron höysteeksi sopiikin riisipuuron tapaan kaneli ja ehkä ripaus sokeria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helmipuuro

  • 1 l maitoa- tai kaurajuomaa
  • 3 dl Helmi-perunasuurimoita
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • 1 rkl margariinia tai voita
  • 1-2 omenaa
  • kanelia
  • sokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna neste kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita suurimot nesteeseen, jonka pitää tässä vaiheessa kiehua kunnolla, muuten puurosta tulee liisterimäistä. 

2. Laske lämpöä ja hauduta puuroa välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja katkaise liedestä lämpö. Anna puuron vielä hautua kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

3. Nauti helmipuuro pelkän rasvanokareen ja kanelin kanssa riisipuuron tapaan tai paista puuron seuraksi pannulla omenapaloja, jotka maustat kanelilla ja ripauksella sokeria.

Katso myös: Kookos-riisipuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen riisipuuro

X