Helmipuuro
Helmipuuro muistuttaa paljon riisipuuroa. Puuron höysteeksi sopiikin riisipuuron tapaan kaneli ja ehkä ripaus sokeria.
Ainekset
Helmipuuro
- 1 l maitoa- tai kaurajuomaa
- 3 dl Helmi-perunasuurimoita
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- 1 rkl margariinia tai voita
- 1-2 omenaa
- kanelia
- sokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna neste kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita suurimot nesteeseen, jonka pitää tässä vaiheessa kiehua kunnolla, muuten puurosta tulee liisterimäistä.
2. Laske lämpöä ja hauduta puuroa välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja katkaise liedestä lämpö. Anna puuron vielä hautua kannen alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
3. Nauti helmipuuro pelkän rasvanokareen ja kanelin kanssa riisipuuron tapaan tai paista puuron seuraksi pannulla omenapaloja, jotka maustat kanelilla ja ripauksella sokeria.
Katso myös: Kookos-riisipuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen riisipuuro
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous