Reseptit

Helpot pizzapiirakat

Paketillisesta pizza-aineksia syntyy taikina vain vettä ja öljyä lisäämällä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pizzapohja-aineksia (esim Pirkka)
  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • 3 tomaattia
  • 1 dl oliiviviipaleita
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • silputtua basilikaa

Valmistusohje

1. Valuta tonnikala öljystä, hienonna kala haarukalla. Viipaloi tomaatit ja oliivit. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen kahdeksi noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Pane pohjan toiselle reunalle tonnikala ja tomaatti- sekä oliiviviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste. Mausta oreganolla, mustapippurilla ja basilikalla.

3. Nosta toinen reuna täytteen päälle, nipistele sauma hyvin kiinni. Pistele kuoreen haarukalla muutamia höyryaukkoja. Paista calzonet 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä haaleaksi ennen tarjoamista.

Lisää herkullisia pizzoja:

rapeat mini-vegepitsat

Rapeat mini-vegepizzat

pienet prosciutto-rucolapizzat

Pienet proscuitto-rucolapizzat

pinaatti-savulohicazone

Pinaatti-savulohicalzone

Kotiliesi.fi: Pizzapiirakka

X