Reseptit

Pienet prosciutto-rucolapizzat

Tästä ei pizza parane: Ilmakuivattu kinkku ja rucola saavat makuparikseen punasipulia ja mozzarellaa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

täyte:

  • 3 punasipulia
  • 4 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 250 g Mozzarella di Bufalaa
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • kourallinen villirucolaa

Valmistusohje

Pizzapohja:
Sekoita haalean veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Kaaviloi taikina ja ota siitä pyöreällä muotilla pizzapohjia ja nosta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Täyte:
Kuori ja puolita punasipulit. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet myös ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja paloittele kinkku isohkoiksi paloiksi.

Jaa pizzapohjille sipuliseos ja paista niitä uunissa 5 minuuttia.

Ota uunista ja jaa pizzoille mozzarella ja jauha päälle vähän suolaa ja pippuria. Jatka paistamista noin 4 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja pohjat ovat saaneet kauniin värin. Nosta pizzat uunista ja jaa niille kinkku ja rucola.

Tarjoa heti.

X