Reseptit

Helpot sitruunapikkuleivät

Helpot ja mauk­kaat pikkuleivät syntyvät valmiista murotaikinasta ja sitruunatahnasta. Sokerikuorrutus tekee niistä juhla­van kimaltavat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt pakastemurotaikinaa
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 dl lemon curdia

Valmistusohje

1. Kauli sulanut murotaikina­ levy noin neljä milliä paksuksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla (esimerkiksi juomala­sin avulla) pikkuleipiä. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uu­nipellille ja paista 175­-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

2. Kaada sokeri syvälle lauta­selle ja pyörittele vielä lämpimät pikkuleivät hienossa sokerissa.

3. SIipaise puolet pikkuleivistä lemon curdilla ja paina päälle toinen pikkuleipä.

4. Kokoa täytetyt pikkuleivät kauniille lautaselle tarjolle.

X