Reseptit

Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja

Höyrytetty kuha saa tässä reseptissä kaverikseen kaprista, katkarapuja ja tilliä. Voisulaliemi antaa koko aterialle lopullisen silauksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kuhafileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • kalalientä vuoan pohjalle

kastike:

  • 50 g voita
  • 0.5 dl kalalientä vuoasta
  • tillisilppua

pinnalle:

  • 2.5 rkl kaprista
  • 2 keitettyä munaa silputtuna
  • 100 g katkarapuja

Valmistusohje

Uunissa höyrytetyt kuhafileet on silattu voisulaliemellä ja koristeltu tillillä, kapriksella, munasilpulla ja katkaravuilla.

Nypi kuhafileistä tarkasti pois ruodot. Pane fileet vieriviereen uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada vuoan pohjalle vähän kalalientä. Peitä kalat kevyesti leivinpaperilla.

Höyrytä fileitä 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsyneet. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää kalaliemi ja tilkka sitruunamehua.

Nosta fileet lämmitetylle tarjoiluvadille, lusikoi päälle voiliemi. Ripottele kalojen pinnalle tillisilppu, silputut munat, kaprikset ja katkaravut. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden kanssa.

Katso myös:

Kuhafileet ja pinjakastike

Inkivääriset kuharullat voikastikkeen kanssa

Kuhaa mätikastikkeessa ravunpyrstöjen ja parsan kanssa

Kotiliesi.fi: Välimeren kuhaa

X