
Höyrytettyä kuhaa, kapriksia ja katkarapuja
Höyrytetty kuha saa tässä reseptissä kaverikseen kaprista, katkarapuja ja tilliä. Voisulaliemi antaa koko aterialle lopullisen silauksen.
Ainekset
- 600 g kuhafileitä
- suolaa
- valkopippuria
- kalalientä vuoan pohjalle
kastike:
- 50 g voita
- 0.5 dl kalalientä vuoasta
- tillisilppua
pinnalle:
- 2.5 rkl kaprista
- 2 keitettyä munaa silputtuna
- 100 g katkarapuja
Valmistusohje
Uunissa höyrytetyt kuhafileet on silattu voisulaliemellä ja koristeltu tillillä, kapriksella, munasilpulla ja katkaravuilla.
Nypi kuhafileistä tarkasti pois ruodot. Pane fileet vieriviereen uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada vuoan pohjalle vähän kalalientä. Peitä kalat kevyesti leivinpaperilla.
Höyrytä fileitä 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsyneet. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää kalaliemi ja tilkka sitruunamehua.
Nosta fileet lämmitetylle tarjoiluvadille, lusikoi päälle voiliemi. Ripottele kalojen pinnalle tillisilppu, silputut munat, kaprikset ja katkaravut. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso myös:
Inkivääriset kuharullat voikastikkeen kanssa
Kuhaa mätikastikkeessa ravunpyrstöjen ja parsan kanssa
Kotiliesi.fi: Välimeren kuhaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous