Reseptit

Kuhafileet ja pinjakastike

Pähkinäinen ja hienostunut pinjakastike tekee kuhafileistä juhlavia. 

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kuhafileitä

kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 50 g parmesaania
  • rouhittua mustapippuria
  • (merisuolaa)
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä
  • 100 g pinjansiemeniä

koristeeksi:

  • basilikaa

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa kuhafi leet ruodottomiksi ja levitä leivinpaperille odottamaan.
  2. Jätä puolet pinjansiemenistä odottamaan ja mittaa kaikki muut kastikkeen aineet tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kastike fileille, kääri fileet rullalle, siirrä öljyttyyn vuokaan ja sirottele loput siemenet koristeeksi.
  4. Paista 200 asteessa puolisen tuntia, koristele basilikalla ja tarjoa perunoiden sekä salaatin kanssa.

1700 kJ (400 kcal)/1 annos

X