Reseptit

Hummusleivät

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 dl patonkia

Hummus

  • 300 g purkitettuja kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl vettä
  • suolaa, mustapippuria

Pihvit

  • 500 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 muna
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl vasikanfondia
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • suolaa, mustapippuria

Pinnalle

  • punaista pestoa

Valmistusohje

1. Laita kikherneet ja mausteet tehosekoittimeen, pyöräytä tahnaksi. Lisää öljy ja sen verran vettä, että seoksesta tulee pehmeää ja tahnamaista. Mausta hummus suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehua tarvittaessa.

2. Sekoita pihviainekset keskenään ja muotoile taikinasta pieniä, paksuhkoja pihvejä. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä.

3. Leikkaa patongit ohuiksi viipaleiksi. Lusikoi päälle hummusta, nosta hummuksen päälle haaleaksi jäähtynyt pihvi ja lisää pinnalle lusikallinen punaista pestoa.

X