Hummusleivät
Ainekset
- 1-2 dl patonkia
Hummus
- 300 g purkitettuja kikherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
- 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl vettä
- suolaa, mustapippuria
Pihvit
- 500 g naudan paistijauhelihaa
- 1 muna
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl vasikanfondia
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- suolaa, mustapippuria
Pinnalle
- punaista pestoa
Valmistusohje
1. Laita kikherneet ja mausteet tehosekoittimeen, pyöräytä tahnaksi. Lisää öljy ja sen verran vettä, että seoksesta tulee pehmeää ja tahnamaista. Mausta hummus suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehua tarvittaessa.
2. Sekoita pihviainekset keskenään ja muotoile taikinasta pieniä, paksuhkoja pihvejä. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä.
3. Leikkaa patongit ohuiksi viipaleiksi. Lusikoi päälle hummusta, nosta hummuksen päälle haaleaksi jäähtynyt pihvi ja lisää pinnalle lusikallinen punaista pestoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous