Reseptit

Inkivääriglögi

13.12.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Reilusti inkivääriltä ja appelsiinilta maistuvan glögitiivisteen voi laimentaa maun mukaan joko vedellä tai valkoviinillä tai molemmilla.

Ainekset

5 dl omenamehutiivistettä
3/4 dl ruokosokeria
20 g inkivääriä
1 appelsiinin kuori
1/2 vaniljatankoa
1 kanelitanko
2 tähtianista

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan mehutiiviste ja sokeri. Kuori ja viipaloi inkivääri. Pese appelsiini ja leikkaa kuoresta suikaleita kuorimaveitsellä. Halkaise vaniljatanko. Laita ainekset mehutiivisteen joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä, ja anna tiivisteen maustua huoneenlämmössä 2–4 tuntia.

2. Siivilöi mausteet pois juoman joukosta. Kaada glögitiiviste puhtaaseen lasipulloon. Juoma säilyy huoneenlämmössä pari päivää, viileässä pari viikkoa.

3. Valmista glögijuoma mittaamalla laseihin glögitiivistettä. Kaada päälle kuumennettua vettä ja/tai kuivaa valkoviiniä ohjeessa käyttämäsi omenamehutiivisteen laimennussuhteen mukaisesti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme