Reseptit

Inkivääriglögi

Reilusti inkivääriltä ja appelsiinilta maistuvan glögitiivisteen voi laimentaa maun mukaan joko vedellä tai valkoviinillä tai molemmilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkivääriglögi

  • 5 dl omenamehutiivistettä
  • 3/4 dl ruokosokeria
  • 20 g inkivääriä
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista

Valmistusohje

Inkivääriglögi tehdään näin helposti:

Inkivääriglögi maustetaan vaniljalla, kanelilla, appelsiinin kuoriraasteella ja inkivääriviipaleilla.

1. Mittaa kattilaan mehutiiviste ja sokeri. Kuori ja viipaloi inkivääri. Pese appelsiini ja leikkaa kuoresta suikaleita kuorimaveitsellä. Halkaise vaniljatanko. Laita ainekset mehutiivisteen joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä, ja anna tiivisteen maustua huoneenlämmössä 2–4 tuntia.

2. Siivilöi mausteet pois juoman joukosta. Kaada glögitiiviste puhtaaseen lasipulloon. Juoma säilyy huoneenlämmössä pari päivää, viileässä pari viikkoa.

3. Valmista glögi mittaamalla laseihin glögitiivistettä. Kaada päälle kuumennettua vettä ja/tai kuivaa valkoviiniä ohjeessa käyttämäsi omenamehutiivisteen laimennussuhteen mukaisesti.

4. Nauti inkivääriglögi sellaisenaan tai suolaisten tai makeiden, nopeasti ja helposti valmistuvien suupalojen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

X