Inkivääriglögi
Reilusti inkivääriltä ja appelsiinilta maistuvan glögitiivisteen voi laimentaa maun mukaan joko vedellä tai valkoviinillä tai molemmilla.
Ainekset
Inkivääriglögi
- 5 dl omenamehutiivistettä
- 3/4 dl ruokosokeria
- 20 g inkivääriä
- 1 appelsiinin kuori
- 1/2 vaniljatankoa
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
Valmistusohje
Inkivääriglögi tehdään näin helposti:
Inkivääriglögi maustetaan vaniljalla, kanelilla, appelsiinin kuoriraasteella ja inkivääriviipaleilla.
1. Mittaa kattilaan mehutiiviste ja sokeri. Kuori ja viipaloi inkivääri. Pese appelsiini ja leikkaa kuoresta suikaleita kuorimaveitsellä. Halkaise vaniljatanko. Laita ainekset mehutiivisteen joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä, ja anna tiivisteen maustua huoneenlämmössä 2–4 tuntia.
2. Siivilöi mausteet pois juoman joukosta. Kaada glögitiiviste puhtaaseen lasipulloon. Juoma säilyy huoneenlämmössä pari päivää, viileässä pari viikkoa.
3. Valmista glögi mittaamalla laseihin glögitiivistettä. Kaada päälle kuumennettua vettä ja/tai kuivaa valkoviiniä ohjeessa käyttämäsi omenamehutiivisteen laimennussuhteen mukaisesti.
4. Nauti inkivääriglögi sellaisenaan tai suolaisten tai makeiden, nopeasti ja helposti valmistuvien suupalojen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous