Reseptit

Intialainen kasvis-kookoskeitto

Ihanan täyteläinen kasvis-kookoskeitto maustetaan kanelilla ja inkiväärillä. Keitto saa ruokaisuutta linsseistä, joten se pitää myös nälän pitkään loitolla.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen kasvis-kookoskeitto:

  • 2 rkl öljyä
  • 2 punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen mieto chilipalko
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 3 varsisellerinvartta
  • suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 3 rkl limetinmehua

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta tuore inkivääri. Poista chilin siemenet, hienonna.

2. Kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Huuhtele varsisellerinvarret ja viipaloi ne.

3. Kuullota öljyssä sipulit ja mausteet. Lisää kasvikset, mausta suolalla. Kuullota hetki. Lisää kasvisliemi, laakerinlehdet ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta noin 10 minuuttia.

4. Lisää huuhdellut linssit ja jatka haudutusta noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ja linssit ovat melkein kypsiä. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Poista kanelitangot ja laakerinlehdet. Mausta limetinmehulla, tarkista maku. Koristele varsisellerin lehdillä.

X