Intialainen linssikeitto
Voit tehdä keiton myös esikypsennetyistä säilykelinsseistä. Lisää kypsät linssit keittoon yhtä aikaa tomaattimurskan ja kookosmaidon kanssa.
Ainekset
Intialainen linssikeitto:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 1 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 1 rkl inkiväriraastetta
- 5 dl kasvislientä
- 2 dl kuivia punaisia linssejä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 prk (160 ml) kookosmaitoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl garam masalaa
- 1/2 tl kurkumaa
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 1 dl jogurttia
- silputtua korianteria tai minttua
Valmistusohje
Intialainen linssikeitto tehdään näin:
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi tai kuutioi porkkana. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuliseosta ja currya hetki. Lisää porkkanat ja inkivääri, kuumenna hetki.
2. Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä.
3. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito. Mausta intialainen linssikeitto sitruunamehulla, garam masalalla, kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Anna keiton vielä kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Tarjoa intialainen linssikeitto yrttisilpulla maustetun jogurtin ja naanleivän kanssa.
Lisää lämmittäviä linssikeittoja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous