Reseptit 16.4.2013

Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia

Teksti: Leena Valta Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Jättikatkarapuvartaat nautitaan hedelmäsalaatin kanssa lämpimänä. Voit myös tehdä vartaat ja salaatin etukäteen ja ottaa mukaan esimerkiksi piknik retkelle.

Ainekset

Rapujen maustekastike:

3 rkl ruokaöljyä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa
tuoretta korianteria
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl sweet chili –kastiketta

Katkarapuvartaat:

500 g jättikatkarapuja
bambutikkuja

Hedelmäsalaatti:

1 ruukku rucolan lehtiä
(10 viinisuolaheinän lehteä)
200 g vadelmia
3 nektariinia tai persikkaa
50 g cashewpähkinöitä
1/2 punasipuli renkaina

Salaattikastike:

1/2 dl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua jääkaapissa noin tunti. Liota sillä välin bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.

2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.

4. Kokoa salaattiainekset kulhoon ja sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa salaatti rapujen kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi