Reseptit

Jauheliha-punajuurikastike

Jauhelihakastike saa ihanaa väriä punajuuresta. Tässä arkiruoka, joka taatusti maistuu jokaiselle!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • öljyä
  • 1-2 punajuurta
  • pala selleriä tai palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • suolaa, pippuria
  • tilkka hunajaa
  • 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 1 suolakurkku
  • (1 dl smetanaa)
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

Punajuuri-jauhelihakastike on arkiruokien ykkönen.

Ruskista jauheliha öljytilkassa pannulla. Kuori juurekset ja raasta ne tai leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Silppua sipuli. Kaada pataan tai kattilaan reilu loraus öljyä, kuullota kasviksia öljyssä 5–10 minuuttia. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada pataan tomaattimurska, lisää vesi ja jauheliha. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna kastikkeen hautua tunnin ajan. Lisää oregano, smetana ja silputtu suolakurkku.

Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa täysjyvämakaronien tai keitettyjen perunoiden kanssa.

X