Reseptit

Jogurttijäädyke

Jogurttijäädyke on marjojen kaveri. Voit tarjota jäädykkeen kokonaisten marjojen kanssa tai soseuttaa pakastemarjat kastikkeeksi sokerin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanljasokeria

Lisäksi

  • marjoja

Valmistusohje

1. Raasta kuori hyvin pestystä sitruunasta. Puserra mehu kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja puolet tomusokerista.

2. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja loput tomusokerista hyväksi vaahdoksi. Kääntele vaahto jogurtti-seokseen.

3. Kaada seos pieneen kakku- tai leipävuokaan. Voit myös pakastaa seoksen pienissä annosvuoissa.

4. Pane jäädyke pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Koristele jäädyke marjoilla.

Jäädyke on viilentävän raikas jälkiruoka:

952071-suklaajaadyke_pahkinakrokantti.jpg

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

735916-vadelmajaadyke.jpg

Persikkajäädyke ja vadelmamelbaa

778112-vaniljkarpalojaadyke_2048x1934.jpg

Vaniljainen karpalojäädyke

Kotiliesi.fi:  Jäädykeleivokset

X