Reseptit

Jogurttijäädyke

21.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Jogurttijäädyke on marjojen kaveri. Voit tarjota jäädykkeen kokonaisten marjojen kanssa tai soseuttaa pakastemarjat kastikkeeksi sokerin kanssa.

Ainekset

4 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 luomusitruunan kuori ja mehu
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vanljasokeria

Lisäksi

marjoja

Valmistusohje

1. Raasta kuori hyvin pestystä sitruunasta. Puserra mehu kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja puolet tomusokerista.

2. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja loput tomusokerista hyväksi vaahdoksi. Kääntele vaahto jogurtti-seokseen.

3. Kaada seos pieneen kakku- tai leipävuokaan. Voit myös pakastaa seoksen pienissä annosvuoissa.

4. Pane jäädyke pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Koristele jäädyke marjoilla.

Jäädyke on viilentävän raikas jälkiruoka:

952071-suklaajaadyke_pahkinakrokantti.jpg

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

735916-vadelmajaadyke.jpg

Persikkajäädyke ja vadelmamelbaa

778112-vaniljkarpalojaadyke_2048x1934.jpg

Vaniljainen karpalojäädyke

Kotiliesi.fi:  Jäädykeleivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme