Reseptit

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

28.11.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Jälkiruoka talven juhlaan: suklaajäädykettä, lämmintä suklaa-kinuskikastiketta ja suolahipuilla maustettua pähkinäkrokanttia.

Ainekset

jäädyke:

3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 keltuaista
50 g tummaa suklaata (70 %)

Pähkinäkrokantti:

2 dl sokeria
2 rkl vettä
120 g pähkinäsekoitusta
0.5 tl suolahiutaleita

Valmistusohje

Valmista suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti näin:

1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Pilko suklaa ja sulata pienellä lämmöllä mikrossa. Yhdistä suklaa ja munavaahto. Kääntele sekaan kermavaahto. Jaa seos pakastamisen kestäviin, pieniin laseihin. Peitä foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.

2. Krokantti: Pane vesi ja sokeri laakeaan teflonkasariin. Kuumenna keskilämmöllä 4 minuuttia tai kunnes sokeri on sulanut. Lisää pähkinät ja suolahiutaleet ja kuumenna edelleen, kunnes seos on saanut vähän väriä. Kaada seos leivinpaperin päälle ja paloittele jäähtyneenä. Koristele jäädykeannokset krokanttipaloilla ja tarjoa lisäksi halutessasi lämmintä suklaakastiketta.

Tarjoa lisänä lämmintä suklaa-kinuskikastiketta ja suolahipuilla maustettua pähkinäkrokanttia.

 

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *