Reseptit

Juures-papupata

Juures-papupata riittää hyvin ateriaksi sellaisenaan leivän kanssa, mutta se on myös maukas lisuke lihalle tai kanalle. Pataan voi käyttää kaikkea juureslaatikosta löytyvää, ja osan juureksista voi korvata perunalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juures-papupata

  • n. 800 g juureksia (porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, selleriä, punajuurta)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • n. 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (n. 400 g) säilykepapuja

Lisäksi

  • 1 prk (n. 200 g) ranskankermaa, kermaviiliä tai kasvipohjaista ruokafraichea

Valmistusohje

Juures-papupata tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi juurekset, lohko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kuumenna. Lisää pataan vesi, murenna sekaan liemikuutio, lisää laakerinlehti, rosmariinin oksa, suola ja pippuria. Anna juuresten hautua napakan pehmeiksi kannen alla.

2. Huuhtele pavut siivilässä ja lisää pataan. Mausta sitruunamehulla ja siirapilla tai hunajalla. Anna ruoan kiehua pari minuuttia. Tarjoa juures-papupata ranskankerman, kermaviilin tai kasvipohjaisen ruokafraichen kanssa.

Katso myös: Punainen papupata

Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteinen linssipata

X