
Punainen papupata
Papupata sopii syötäväksi sellaisenaan, riisin kera tai vaikkapa täysjyvätortillojen täytteenä.
Vegaaninen papupata houkuttelee herkuttelemaan talvipakkasilla.
Ainekset
- 2 tlk kypsiä valkoisia papuja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1/2 dl hienonnettua salviaa
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 400 g chilimaustettua tomaattimurskaa
- 2 tl tummaa ruokosokeria
- 1/2 sitruunan mehu
- suolaa
- 1-2 dl vettä
Valmistusohje
1. Valuta pavut lävikössä. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chilipalko.
2. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipulit ja chili. Kuullota pehmeäksi ja lisää loput ainekset, myös valutetut pavut.
3. Hauduta noin 30 minuuttia hiljaa poreillen ja lisää vettä tarvittaessa, jos pata muuttuu liian paksuksi.
4. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.
Mehevimmät padat syntyvät pavuista ja linsseistä:
Linssipata ja valkosipulipinaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous