Reseptit

Juurespata

Juurespata syntyy eri juureksista. Mitä enemmän laatuja, sitä maukkaampi on lopputulos. Viimeistele pata vuohenjuustokastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurespata

  • 800 g erilaisia juureksia (porkkanaa, punajuurta, selleriä, palsternakkaa, lanttua)
  • 1 sipuli
  • 1 solo-valkosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • kasvislientä
  • 1 rosmariinin oksa
  • pari timjaminoksaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 paketti (noin 250 g) keitettyjä ruskeita papuja
  • 1 tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 125 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi mursakttuna
  • mustapippuria

Valmistusohje

Juurespata ja vuohenjuustokastike valmistuvat näin:

1. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna sipuleita hetki öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää juurekset ja kuumenna niitä vielä hetki sekoitellen. Lisää yrtit, laakerinlehti sekä sen verran lientä, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta juurespataa hiljalleen puolisen tuntia.

2. Kaada pavut siivilään, huuhdo hyvin kylmällä vedellä ja lisää pataan. Kuumenna ja mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

3. Notkista tuorejuusto kermaviilillä tai ranskankermalla. Mausta mustapippurilla ja halutessasi valkosipulilla. Tarjoa juurespata vuohenjuustokastikkeen ja hyvän maalaisleivän kanssa.

Saatat pitää myös savujuustolla säväytetystä juures-raastepiirakasta, samettisesta palsternakkakeitosta tai juurespyttipannusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään juuressalaatti

X