Kala-parsakaaligratiini
Kala-kasvisgratiini valmistuu loistavasti kuhasta, siiasta tai vaikkapa hauesta. Valmiin aterian oheen sopii lasillinen rasvatonta piimää tai maitoa.
Ainekset
- 500 g fileoitua kalaa esim. kuhaa, siikaa tai haukea
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- tilliä
- noin 300 g parsakaalia
kastike:
- 2 rkl voita tai margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kevytmaitoa
- 1 muna
- (100 g) dl juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista kala-parsakaaligratiini kuhasta, siiasta tai hauesta.
- Pane kalafileet uunivuokaan ja purista päälle sitruunamehu. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Keitä tai höyrytä parsakaali kypsäksi. Pilko varsi pieniksi paloiksi ja irrottele kukinnot.
- Valmista gratiinikastike. Sulata rasva kattilassa, kiehauta siinä jauhot ja lisää maito kahdessa osassa koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan puolet juustoraasteesta sekä kananmuna.
- Levitä kalafileille tilliä ja parsakaalit. Kaada päälle gratiinikastike ja ripottele pinnalle loput juustosta. Kuorruta uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
LISÄKSI: 2 dl tummaa riisiä, vähintään 1 dl vihersalaattia, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous