Reseptit

Kala-parsakaaligratiini

Kala-kasvisgratiini valmistuu loistavasti kuhasta, siiasta tai vaikkapa hauesta. Valmiin aterian oheen sopii lasillinen rasvatonta piimää tai maitoa.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g fileoitua kalaa esim. kuhaa, siikaa tai haukea
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • tilliä
  • noin 300 g parsakaalia

kastike:

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 1 muna
  • (100 g) dl juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista kala-parsakaaligratiini kuhasta, siiasta tai hauesta.

  1. Pane kalafileet uunivuokaan ja purista päälle sitruunamehu. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Keitä tai höyrytä parsakaali kypsäksi. Pilko varsi pieniksi paloiksi ja irrottele kukinnot.
  3. Valmista gratiinikastike. Sulata rasva kattilassa, kiehauta siinä jauhot ja lisää maito kahdessa osassa koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan puolet juustoraasteesta sekä kananmuna.
  4. Levitä kalafileille tilliä ja parsakaalit. Kaada päälle gratiinikastike ja ripottele pinnalle loput juustosta. Kuorruta uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

LISÄKSI: 2 dl tummaa riisiä, vähintään 1 dl vihersalaattia, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X