Reseptit

Kalapihvit

Chilillä ja inkiväärillä maustetut kalapihvit maistuvat uusien perunoiden kanssa. Niistä voi kasata myös mahtavat burgerit.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: JONNE RÄSÄNEN

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapihvit:

  • 400 g nahatonta hauki-, särki- tai ahvenfileetä
  • 1 peruna
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 pieni chili
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 kananmuna
  • 3/4 tl suolaa

Paistamiseen:

  • voita tai margariinia

Valmistusohje

1. Poista kalafileistä ruodot ja leikkaa fileet mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta peruna ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

2. Sulata lettupannun koloissa voita tai margariinia. Nostele koloihin kalapihvitaikinaa ja paista noin 3 minuuttia molemmin puolin.

X