Reseptit

Kalapullat ja helppo hollandaisekastike

Kalapullat on ihanaa kesäruokaa. Näihin pyöryköihin on kätketty pieneksi silputtua kylmäsavulohta. Pikainen hollandaise toimii kastikkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapullat:

  • 300 g vaalealihaista jauhettua kalaa (haukea, ahventa, kuhaa)
  • 75 g kylmäsavulohta
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 3 rkl silputtua tilliä ja ruohosipulia

Helppo hollandaisekastike

  • 100 g voita
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kalapullat ja helppo hollandaisekastike tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Sekoita korppujauhot, ranskankerma ja munat keskenään. Anna turvota hetki. Lisää jauhettu kala, lohisilppu ja mausteet. Kuumenna 5 dl kalalientä kattilassa.

2. Tee massasta käsin tai kahden lusikan avulla pieniä pyöryköitä. Keitä aina 5 pyörykkää kerrallaan kypsäksi poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on noin 3 minuuttia. Paista pyöryköihin kaunis pinta voissa paistinpannulla.

3. Sulata voi. Pane keltuaiset, sitruunamehu ja vesi korkeaan kannuun. Käynnistä sauvasekoitin ja valuta samalla voisula kannuun ohuena nauhana. Kaada kastike takaisin kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa. Älä keitä. Mausta helppo hollandaise suolalla.

Lisää meheviä kalapullia:

aasialaiset kalapullat

Aasialaiset kalapullat

kalapullat kookosliemessä

Kalapullat kookosliemessä

kalapullat ja kirpeä kastike

Kalapullat ja kirpeä kastike

Kotiliesi.fi: Kalapullat

X