Reseptit

Kananpoika-vihanneskeitto

Inkiväärin mausteisuus ja tuoreiden yrttien raikkaus ovat tämän kana-vihanneskeiton vastustamattoman maun takana. Ruokaisampaan versioon lisätään vielä keitettyä riisiä tai pastaa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g purjoa tai sipulinvarsia
  • 200 g kananpojan rintafileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 150 g herneitä tai sokeriherneitä
  • 50 g pinaattia tai nokkosta
  • 50 g paksoita tai kiinankaalia
  • 100 g parsakaalia
  • 8 dl kanalientä (vähäsuolaista)
  • 1 chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 nippu persiljaa, basilikaa tai korianteria koristeluun

Valmistusohje

Inkivääri ja tuoreet yrtit tuovat kananpoika-vihanneskeittoon Aasian makuja.

1. Puhdista ja pilko vihannekset, poista chilistä siemenet ja viipaloi se, kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuullota sipuli öljyssä, siirrä syrjään ja paista viipaloitu liha.

3. Lisää kaikki aineet kattilaan ja kypsennä viitisen minuuttia, tarkista maku ja koristele yrteillä.

Vihje: Voit lisätä keitettyä pastaa tai riisiä valmiiseen keittoon, jos haluat tukevampaa ruokaa.

X