Reseptit

Kanarisotto

Kanarisotto kutsuu koko perheen yhteisen pöydän ääreen. Timjami, sitruuna ja parmesaani antavat risoton makuun syvyyttä, ja loraus kermaa sitoo maut kauniisti yhteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri:

  • 400 g broileria (ks. vinkki)
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Risotto

  • 1 l vettä
  • 2 kana-annosfondia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 ruukku timjamia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl juoksevaa hunajaa
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 1/2-1 dl kermaa
  • 1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kanarisotto tehdään helposti näin:

1. Jos käytät risottoon raakaa broileria, paista se öljyssä kypsäksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääri palat folioon ja siirrä sivuun odottamaan risoton valmistumista. Jos käytät esimerkiksi grillattua broileria, paloittele se haarukkapaloiksi.

2. Kuumenna kanaliemi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Silppua hentovartinen timjami varsineen, revi rotevasta timjamista talteen vain lehdet.

3. Kuumenna voi ja öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita, timjamia ja sitruunankuorta hetki rasvaseoksessa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu valkoisesta läpikuultavaksi. Lisää kattilaan pari kauhallista kuumaa lientä kerrallaan, kypsennä keskilämmöllä ja lisää seuraava erä lientä, kun neste on imeytynytriisiin.

4. Kun riisi on napakan kypsää, lisää kattilaan herneet, paloiteltu broileri ja sitruunamehu. Kuumenna. Viimeistele kanarisotto hunajalla, parmesaanilla ja kermalla. Mausta mustapippurilla, ripauksella suolaa ja halutessasi currylla. Anna risoton tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoamista. Nauti kanarisotto raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki: Voit käyttää kanarisottoon joko raakaa tai kypsää kananpoikaa. Esimerkiksi grillibroilerista ja kokonaisesta uunibroilerista tulee hyvin maukas risotto. Raaoista broilerivalmisteista risottoon sopivat sekä ulko- että sisäfileet, filee- ja paistileikkeet ja myös maustamattomat valmiit broilerisuikaleet.

Katso myös: Sitruuna-parsarisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut

X