Reseptit

Kaneliset mustikkarullat

Kaneliset mustikkarullat saavat herkullisen maun kesän kypsyttämistä mustikoista, mehevyyttä tuorejuustotäytteestä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaneliset mustikkarullat

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl maitoa

täyte:

  • 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 4 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Kaneliset mustikkarullat leivotaan näin:

1. Mittaa 100 g voita tai margariinia lautaselle ja anna rasvan pehmetä huoneenlämmössä hetki. Vatkaa sitten pehmennyt   rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe sekä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kauli tai taputtele taikina jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

3. Levitä tuorejuusto levylle. Ripottele pinnalle mustikat, sokeri ja kaneli.

4. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia rullia.

5. Nosta kaneliset mustikkarullat leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Saatat pitää myös mustikka-pullavanukkaasta, mustikka-jogurttipannukakuista tai pienistä mustikkapiiraista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin filotaikinasta leivotaan herkullinen vanilja-mustikkapiirakka

X