Reseptit

Karitsatartar

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tartarpihvilihaksi sopii vain tuore, juuri raaputettu tai jauhettu paisti. Koristele annos esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.

Ainekset

500 g karitsan paistijauhelihaa (myös nauta käy)
2 pientä suolakurkkua
10 tippaa tabascoa
1 rkl worcesterkastiketta
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Punajuurimajoneesi

1 dl majoneesia
2 rkl punajuurimehua
suolaa ja valkopippuria
ripaus sokeria

Friteeratut kaprikset

1 prk (50/35 g) kapriksia
kasviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa suolakurkut hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki tartarin ainekset keskenään. Muotoile pyöreitä pieniä pihvejä.

2. Sekoita punajuurimajoneesin ainekset keskenään. Värin tulee olla heleästi vaaleanpunainen, joten lisää punajuurimehua vähän kerrallaan. Huuhtele purkillinen kapriksia ja kuivaa ne huolellisesti keittiöpyyhkeeseen. Kuumenna kasvisöljy 180 asteeseen ja friteeraa kaprikset kahteen kertaan. Näin saat varmasti rapean lopputuloksen.

3. Kokoa annos ja koristele esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.

Ohje: Antti Uusitalo

Katso myös nämä reseptit:

988068-mausteista_karitsaa_paahdetulla_bataatilla.jpg

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Lammaslihapullat

Arabialaiset lammaslihapullat

munakoisopaistos

Munakoisopaistos

Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset pannupihvit

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme