Reseptit

Kastanjakeitto

Vinkki: hyvät kastanjat ovat painavia ja kiinteitä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g jalokastanjoita
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2.5 dl punaviiniä
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • ripaus muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa

Valmistusohje

1. Tee kastanjoihin ristiviilto terävällä veitsellä ja keitä kastanjoita vedessä muutama minuutti. Kuori kastanjat heti ja poista ruskea pinta.

2. Keitä kuoritut kastanjat vedessä pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta kastanjat.

3. Silppua sipulit ja kuullota voissa. Lisää kastanjatahna, kanaliemi ja punaviini sekä mausteet. Keitä ja sekoittele, kunnes keitto on samettinen. Lisää ranskankerma tai smetana, mutta älä keitä enää. Tarjoa kastanjakeitto smetananokareen kanssa.

Vinkki: Hyvät kastanjat ovat painavia ja kiinteitä. Vedessä hyvät kastanjat painuvat pohjaan, huonot jäävät kellumaan.

X