Kastanjakeitto
Vinkki: hyvät kastanjat ovat painavia ja kiinteitä.
Ainekset
- 500 g jalokastanjoita
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 l kanalientä
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 2.5 dl punaviiniä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- ripaus muskottipähkinää ja jauhettua neilikkaa
Valmistusohje
1. Tee kastanjoihin ristiviilto terävällä veitsellä ja keitä kastanjoita vedessä muutama minuutti. Kuori kastanjat heti ja poista ruskea pinta.
2. Keitä kuoritut kastanjat vedessä pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta kastanjat.
3. Silppua sipulit ja kuullota voissa. Lisää kastanjatahna, kanaliemi ja punaviini sekä mausteet. Keitä ja sekoittele, kunnes keitto on samettinen. Lisää ranskankerma tai smetana, mutta älä keitä enää. Tarjoa kastanjakeitto smetananokareen kanssa.
Vinkki: Hyvät kastanjat ovat painavia ja kiinteitä. Vedessä hyvät kastanjat painuvat pohjaan, huonot jäävät kellumaan.
Kommentit
Maku on mahtava, mutta ohjeen nestemäärällä keitosta tulee täysin juoksevaa, eikä ollenkaan sosekeittomaista.
Kommentit
Maku on mahtava, mutta ohjeen nestemäärällä keitosta tulee täysin juoksevaa, eikä ollenkaan sosekeittomaista.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous