Reseptit

Kasvisbiryani

Biryani on intialainen riisiruoka.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl täysjyvä basmatiriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 tl rypsiöljyä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1.5 rkl mietoa currytahnaa (Rajah)
  • 1 tl garam masalaa
  • 3 dl vettä
  • 3 perunaa
  • 1 (350 g) pieni kukkakaali
  • 1 tlk (400/265 g) kikherneitä
  • 200 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 3 rkl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Huuhtele ensin basmatiriisiä kylmällä vedellä, kunnes vesi pysyy kirkkaana. Anna riisin valua.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna padan pohjalla öljy. Lisää joukkoon sipuli, raastettu inkivääri, currytahna ja garam masala. Kääntele seosta, kunnes sipulit ja inkivääri hieman pehmenevät.

3. Sekoita joukkoon riisi ja kääntele muutaman kerran. Lisää vesi. Anna riisin kiehua 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.

4. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Valuta kikherneet, mutta säästä liemi. Lisää riisin joukkoon ensin perunat ja anna kiehua 5 minuuttia ennen kukkakaalien ja kikherneiden lisäämistä.

5. Anna padan porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja kukkakaalit tuntuvat pehmeiltä. Lisää lopuksi pakastetut herneet ja pähkinät ja kuumenna seos, jotta herneet lämpenevät. Lisää tarvittaessa nestettä käyttäen kikherneiden lientä, joka saostaa myös pataa.

1400 kJ (330 kcal)/1 annos

X