
Kasvisbolognese
Ainekset
Kasvisbolognese
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 tl oreganoa
- 4 maustepippuria rouhittuna
- 1/4 tl kanelia
- 1 laakerinkehti
- 1 pkt (230 g) linssejä
- n. 300 g kasvipohjaista jauhista
- 1/2-1 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- oliiveja
- basilikaa
Valmistusohje
Kasvisbolognese tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkanat. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää tomaattipyree ja -murska. Murenna sekaan liemikuutio ja lisää mausteet. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua sillä välin, kun paistat jauhiksen.
2. Ruskista jauhis pannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauhis kastikkeeseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia. Viimeistele kasvisbolognese oliiveilla ja basilikalla ja tarjoa täysjyväpastan kanssa.
Katso myös: Soijabolognese
Katso myös Kotiliesi.fi: Linssibolognese
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous