Reseptit

Kasvisbolognese

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvisbolognese

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl oreganoa
  • 4 maustepippuria rouhittuna
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 laakerinkehti
  • 1 pkt (230 g) linssejä
  • n. 300 g kasvipohjaista jauhista
  • 1/2-1 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • oliiveja
  • basilikaa

Valmistusohje

Kasvisbolognese tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkanat. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää tomaattipyree ja -murska. Murenna sekaan liemikuutio ja lisää mausteet. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua sillä välin, kun paistat jauhiksen.

2. Ruskista jauhis pannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauhis kastikkeeseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia. Viimeistele kasvisbolognese oliiveilla ja basilikalla ja tarjoa täysjyväpastan kanssa.

Katso myös: Soijabolognese

Katso myös Kotiliesi.fi: Linssibolognese

X