Kasvishampurilainen
Kasvishampurilainen täytetään marinoidulla munakoisolla ja paprikalla. Paahdettu paprikakastike tuo makuun mehevyyttä.
Ainekset
Kasvishampurilainen
- 4 briossiburgerisämpylää
- 1 iso pihvitomaatti viipaleina
- n. 35 g babypinaattia
- n. 10 lehteä tuoretta minttua
Grillatut kasvikset
- 1 munakoiso
- 2 paprikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
Marinadi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl chilikastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Paprikakastike
- 1 grillattu paprika
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl ketsuppia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kasvishampurilainen tehdään helposti näin:
1. Viipaloi munakoiso noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä itkettymään.
2. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi ja lado myös ne pellille.
3. Painele munakoisoviipaleet kuiviksi talouspaperilla, kun niiden pintoihin on noussut nestettä.
4. Valuta munakoisojen ja paprikoiden pinnoille oliiviöljyä ja grillaa niitä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman.
5. Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa.
6. Kääntele munakoisoviipaleet ja puolet paprikapaloista marinadin joukkoon ja jätä tekeytymään.
7. Hienonna loput paprikat veitsellä hienoksi. Sekoita paprikan joukkoon valkosipuli, jugurtti, majoneesi, ketsuppi ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.
8. Paahda burgerisämpylät kuumiksi ja rapeiksi, älä polta.
9. Kokoa burgerin pohjille ensin kastiketta, sitten pinaattia, tomaattia, munakoisoa ja paprikaa, jälleen kastiketta, tomaattia, pinaattia ja vielä muutama tuore mintunlehti.
10. Paina burgerin ’kansi’ kiinni ja nauti kasvishampurilainen heti.
Katso myös: Portobelloburgeri
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous