
Kaurasuurimopuuro
Kaurasuurimopuuro on viljava ja täyteläinen. Se hautuu uunissa hissukseen. Puuron voi maustaa ripauksella kardemummaa.
Ainekset
Kaurasuurimopuuro
- 2 dl kaurasuurimoita (eli kuorittuja kauranjyviä)
- 5 dl vettä
- 5 dl maitoa tai kaurajuomaa
- 1/2 tl suolaa
- (1 tl kardemummaa)
Höysteeksi
- taateleita
- kuivattuja karpaloita
- pähkinöitä
Valmistusohje
1. Voitele uunivuoka margariinilla tai voilla. Kaada neste ja suurimot vuokaan. Lisää mausteet.
2. Hauduta puuroa 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Sekoita puuroa pari kertaa ensimmäisen tunnin aikana. Lisää viimeisen sekoituksen aikana puuroon halutessasi esimerkiksi pari pilkottua taatelia, kuivattuja karpaloita ja/tai rouhittuja pähkinöitä.
Katso myös: Kaura-taateliuunipuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunipuuro kaurasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous