Reseptit

Kaurasuurimopuuro

Kaurasuurimopuuro on viljava ja täyteläinen. Se hautuu uunissa hissukseen. Puuron voi maustaa ripauksella kardemummaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurasuurimopuuro

  • 2 dl kaurasuurimoita (eli kuorittuja kauranjyviä)
  • 5 dl vettä
  • 5 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 1/2 tl suolaa
  • (1 tl kardemummaa)

Höysteeksi

  • taateleita
  • kuivattuja karpaloita
  • pähkinöitä

Valmistusohje

1. Voitele uunivuoka margariinilla tai voilla. Kaada neste ja suurimot vuokaan. Lisää mausteet.

2. Hauduta puuroa 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Sekoita puuroa pari kertaa ensimmäisen tunnin aikana. Lisää viimeisen sekoituksen aikana puuroon halutessasi esimerkiksi pari pilkottua taatelia, kuivattuja karpaloita ja/tai rouhittuja pähkinöitä.

Katso myös: Kaura-taateliuunipuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunipuuro kaurasta

X