
Kesäkurpitsa-kaurapihvit
Kokeile kesäkurpitsapihveissä myös kokonaisia keitettyjä kaurasuurimoita.
Ainekset
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni purjosipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 1 ruukku hienonnettua basilikaa
- ripaus kuminaa
- suolaa
- mustapippuria
Tarjoiluun
- 200 g kotimaisia pakastepuolukoita
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa kulhoon ja ripottele joukkoon hieman suolaa. Jätä tekeytymään.
2. Kuori ja raasta porkkanat ja suikaloi purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kaurahiutaleet sauvasekoittimella jauhoksi.
3. Kaada kesäkurpitsaraaste lävikköön, ja puristele kuivaksi.
4. Sekoita kaikki kesäkurpitsa-kaurapihvien ainekset kulhossa keskenään. Anna seoksen tekeytyä noin minuuttia.
5. Muotoile seoksesta kuumalle pannulle pihvejä ja paista ne oliiviöljytilkassa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.
6. Sulata puolukat, mausta ne hunajalla ja murskaa niitä hieman. Tarjoile pihvit puolukkasurvoksen kera.
Mehevät kasvisten höystämät pihvit ja letut teet myös näin:
Pinaattiletut ja puolukkasurvosta
Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous