8.5.2012

Kesän sosekeitto varhaisvihanneksista

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 varhaisporkkanaa
500 g jauhoista perunaa
½ kukkakaali
6 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa

Hernesalsa

2 dl tuoreita herneitä
2 rkl voita
1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Porkkanoista, kukkakaalista ja perunoista saa lempeän sosekeiton. Hernesalsa viimeistelee makunautinnon.

1. Paloittele kasvikset ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kypsymisjärjestyksessä. Lisää ensin porkkanat ja perunat ja hetken päästä kukkakaali. Anna kiehua 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat täysin pehmeiltä.

2. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella, perunapusertimella tai -survimella. Voit painella sosekeiton halutessasi vielä tasaisemmaksi siivilän läpi. Lisää sosekeiton joukkoon kerma ja kuumenna höyryäväksi samalla sekoittaen.

3. Keitä tuoreita herneitä pienessä vesimäärässä noin 3 minuuttia. Valuta, lisää voinokare ja anna sulaa. Survo herneet haarukalla karkeaksi salsaksi ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja. Annostele sosekeitto ja nosta pinnalle hernesalsaa.

Katso myös:

Parsakeitto saa makua pinaatista
Kukkakaalikeitto

Kotiliesi.fi: Samettinen porkkanakeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi