Kesän sosekeitto varhaisvihanneksista
Porkkanoista, kukkakaalista ja perunoista saa lempeän sosekeiton. Hernesalsa viimeistelee makunautinnon.
Ainekset
- 3 varhaisporkkanaa
- 500 g jauhoista perunaa
- ½ kukkakaali
- 6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
Hernesalsa
- 2 dl tuoreita herneitä
- 2 rkl voita
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele kasvikset ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kypsymisjärjestyksessä. Lisää ensin porkkanat ja perunat ja hetken päästä kukkakaali. Anna kiehua 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat täysin pehmeiltä.
2. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella, perunapusertimella tai -survimella. Voit painella sosekeiton halutessasi vielä tasaisemmaksi siivilän läpi. Lisää sosekeiton joukkoon kerma ja kuumenna höyryäväksi samalla sekoittaen.
3. Keitä tuoreita herneitä pienessä vesimäärässä noin 3 minuuttia. Valuta, lisää voinokare ja anna sulaa. Survo herneet haarukalla karkeaksi salsaksi ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja. Annostele sosekeitto ja nosta pinnalle hernesalsaa.
Katso myös:
Parsakeitto saa makua pinaatista
Kukkakaalikeitto
Kotiliesi.fi: Samettinen porkkanakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous