Reseptit

Kesän sosekeitto varhaisvihanneksista

Porkkanoista, kukkakaalista ja perunoista saa lempeän sosekeiton. Hernesalsa viimeistelee makunautinnon.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 varhaisporkkanaa
  • 500 g jauhoista perunaa
  • ½ kukkakaali
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa

Hernesalsa

  • 2 dl tuoreita herneitä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

 

1. Paloittele kasvikset ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kypsymisjärjestyksessä. Lisää ensin porkkanat ja perunat ja hetken päästä kukkakaali. Anna kiehua 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat täysin pehmeiltä.

2. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella, perunapusertimella tai -survimella. Voit painella sosekeiton halutessasi vielä tasaisemmaksi siivilän läpi. Lisää sosekeiton joukkoon kerma ja kuumenna höyryäväksi samalla sekoittaen.

3. Keitä tuoreita herneitä pienessä vesimäärässä noin 3 minuuttia. Valuta, lisää voinokare ja anna sulaa. Survo herneet haarukalla karkeaksi salsaksi ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja. Annostele sosekeitto ja nosta pinnalle hernesalsaa.

Katso myös:

Parsakeitto saa makua pinaatista
Kukkakaalikeitto

Kotiliesi.fi: Samettinen porkkanakeitto

X