Reseptit

Kevyesti savustettua siikaa ja kantarellimuhennosta

Kantarellimuhennos ja kätevästi savustuspussissa valmistettu siika muodostavat loppukesän ihanimman makuelämyksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g siikafileitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu

KANTARELLIMUHENNOS

  • 1 l kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • 1/2 rkl tai tuoretta lipstikkaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kantarellimuhennos. Paloittele kantarellit ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kantarellit ja paista kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja tuore timjami. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Tarkista maku.

2. Leikkaa siikafileet annospaloiksi ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla.

3. Kuumenna savustuspussia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja ujuta kalapalat varovasti kuumaan pussiin lastalla. Sulje pussi tiiviisti ja kypsennä kalaa vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Mausta kypsä kala sitruunamehulla. Tarjoile siika kantarellimuhennoksen kera.

Lisää herkkuja kantarellista:

kantarelliohratto

Kantarelliohratto

kantarellikeitto rapean lipstikan kera

Kantarellikeitto rapean lipstikan kera

sienipyttipannu

Sienipyttipannu

Kotiliesi.fi: Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

X