Reseptit

Kevyt tomaattikastike

Kevyt tomaattikastike pizzan päälle valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja tarvittaessa sen voi pakastaa kätevästi seuraavia pizzakestejä varten.

Teksti:
Suvi Rüster

Paras tomaattikastike syntyy keittämällä tomaattimurskasta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 0.5 tl hienoa merisuolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota valkosipulit.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska. Hienonna joukkoon basilika. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kastike saa jäähtyä ennen kuin levität sen pizzapohjille. Kastike säilyy jääkaapissa 2–3 päivää ja sen voi myös pakastaa.

Vinkki: Jos haluat pizzaan valkosipulin makua, lisää valmiiseen tomaattikastikkeeseen tuoretta valkosipulia.

X