Kevyt tomaattikastike
Kevyt tomaattikastike pizzan päälle valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja tarvittaessa sen voi pakastaa kätevästi seuraavia pizzakestejä varten.
Ainekset
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 2 tl oliiviöljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 0.5 tl hienoa merisuolaa
- 0.5 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota valkosipulit.
- Kaada joukkoon tomaattimurska. Hienonna joukkoon basilika. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kastike saa jäähtyä ennen kuin levität sen pizzapohjille. Kastike säilyy jääkaapissa 2–3 päivää ja sen voi myös pakastaa.
Vinkki: Jos haluat pizzaan valkosipulin makua, lisää valmiiseen tomaattikastikkeeseen tuoretta valkosipulia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous